دانشگاه ها در سراسر استرالیا چند روزی را به دانشجویان آتی فرصت دادهاند تا درباره واحدهای درسی و محیط دانشگاهی بیشتر بدانند.
اما با وجود انتخابهای گسترده و متنوع، بهترین انتخاب در دانشگاههای استرالیا کار سخت و زمانبری خواهد بود.
در ادامه پنج نکته برای انتخاب بهتر رشته تحصیلی و محل تحصیل ذکر خواهد شد.
۱- انتخاب بر اساس علاقه
دکتر امیلین بکسلی، استاد تحصیلات تکمیلی دانشگاه ملبورن: «مهمترین نکته انتخاب رشته است. اگر تنها به محل تحصیل فکر میکنید و قصد دارید در هر رشتهای بدون علاقه و آشنایی قبلی، تنها برای بودن در یک مرکز آموزشی خاص تحصیل کنید، آینده سختی در انتظار شما خواهد بود.»
اکثر دورههای تحصیلات تکمیلی و کارشناسی ارشد حداقل سه سال زمان خواهد برد. و یکی از هر پنج دانشجو در همان سال اول اخراج میشود.
تحقیقاتی در سال ۲۰۱۰ نشان میدهد که هزینههای تحصیلی برای سال اول تحصیل در استرالیا بیش از یک میلیارد دلار (آمریکا) است.
دکتر بکسلی میگوید دلیل این هزینه تحصیل در استرالیا به خاطر افرادی است که نمرات پایینی در طول این زمان کسب میکنند.
دلیل این امر عدم علاقه به رشته تحصیلی برای به پایان رساندن دوره سه ساله است.
«بنابراین چیزی را انتخاب کنید که با تمام وجود به آن علاقه دارید، نه رشتهای را که به شما گفته شده. به درسهایی فکر کنید که در کلاس به دلیل علاقهمندی به آن درس زمان را فراموش میکردید، درسهایی که با تمام وجود دوست داشتید، زیرا در طول سه سال تمام مدت با این درسها سروکار خواهید داشت.»
۳- به دنبال چه تجربهای از دوره دانشگاهی خود هستید؟
محیط و فرهنگ اجتماعی دانشگاه فاکتورهای مهمی در میزان رضایت دانشجویان است.
دکتر ایوسن میگوید:«بخش زیادی از زمان دانشجویان در بیرون از دانشکده محل تحصیل میگذرد. بنابراین در هنگام انتخاب دانشگاه به دنبال نکاتی چون میزان فعالیت کلوپها و اجتماعات دانشجویی باشید. آیا امکانات خوبی برای دانشجویان خارجی یا کار و مانند اینها در دانشگاه وجود دارد؟ آیا امکانات خدماتی و حمایتی مانند گروههای حمایت از دانشجو، مجموعههای ورزشی، کتابخانهها و خدمات پزشکی مناسبی وجود دارد؟»
روزهایی که دانشگاهها برای بازدید اختصاص دادهاند زمان مناسبی برای بررسی امکانات تفریحی و خدماتی است که میتوان از میزان در دسترس بودن آنها مطلع شد.
همچنین دکتر ایوسن پیشنهاد میکند که در روزهای عادی نیز به دانشگاهها سر بزنید و از دانشجویان داوطلب در مورد این موارد پرسوجو کنید.
او میگوید:«بر اساس تجربه شخصی، این افراد میتوانند اطلاعات بسیار خوبی در مورد دانشگاه، رشته تحصیلی، محیط آموزشی و جو دانشگاه به شما بدهند.»
۲. واحدهای درسی متنوع را امتحان کنید.
دکتر دانکن ایوسن از دانشگاه سیدنی استرالیا میگوید: «دانشگاه یک مرکز کارآموزی نیست.»
این استاد فلسفه سیاسی دانشگاه سیدنی استرالیا میگوید، درست است که بین رشته تحصیلی و شغل آینده افراد رابطه مستقیمی وجود دارد اما افرادی که واحدهای متنوعتری را گذراندهاند قدرت تاثیرگذاری بیشتری دارند.
او میگوید:«در هنگام فارغ التحصیلی شما انتخاب شغلی زیادی وجود خواهند داشت، انتخابهایی که گاهی حتی هنوز کشف نشدهاند.»
او اضافه میکند:«جوانان امروزی به احتمال زیاد در طول دوران کاری خود بین پنج تا هفت تغییر کاری خواهند داشت، بنابراین گذراندن واحدهای درسی مشخص برای یک شغل به خصوص احتمالا بهترین تصمیم نخواهد بود.»
امروزه تعداد زیادی از دانشجویان در دوره کارشناسی واحدهای متنوعی را میگذرانند و تنها در دوره کارشناسی ارشد به سمت رشتهای تخصصی حرکت میکنند.
نکته مهم دیگر تفاوت قیمت واحدهای تخصصی و عمومی در دانشگاههاست و این تنوع انتخاب میتواند در هزینه تحصیلی افراد بسیار تاثیرگذار باشد.
دکتر بکسلی همچنین گذرندان واحدهای درسی تخصصی برای کار را به هیچ عنوان توصیه نمیکند.
۵- اهمیت رتبهبندی دانشگاهها همه چیز نیست
دانشگاههای استرالیا اکثرا رتبههای بالایی در بین دانشگاههای دنیا دارند.
بر اساس رتبهبندی QS برای دانشگاههای دنیا در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ هشت دانشگاه از دانشگاههای استرالیا در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. (رتبهبندی QS یکی از سه رتبهبندی معتبر برای دانشگاههای دنیاست.)
دکتر بکسلی میگوید مهمترین فاکتور امتیاز دهی در اکثر سیستمهای رتبهبندی میزان خروجی تحقیقات آکادمیک است نه کیفیت آموزش.
دکتر دانکن ایوسن از دانشگاه سیدنی استرالیا میگوید:«امتیاز دهی به آموزش خوب کار سادهای نیست و این رتبهبندیها ملاک خوبی برای انتخاب محل تحصیل نخواهند بود زیرا تاثیر چندانی بر تجریبات دانشجویان نخواهند داشت.»
در حال حاضر ۴۳ دانشگاه و تعداد بسیار بیشتری مرکز آموزشی برای تحصیلات عالیه در استرالیا فعال هستند.
۴- اجازه ندهید اطرافیان و نگاه جامعه شما را وادار به انتخاب کند
دانش آموزان غالبا رشته دانشگاهی خود را بر اساس مطالبات اطرافیان و نگاه جامعه انتخاب میکنند. در این بین بیشترین گرایش به سمت پزشکی، رشتههای فنی و مهندسی، دندان پزشکی و حقوق است.
اما واقعیت این است که شما نباید بر اساس میل و خواسته اطرافیانتان رشته تحصیلی خود را انتخاب کنید. دانشآموزان باید رشته ای دانشگاهی را انتخاب کنند که با تمام وجود به آن علاقهمند هستند و میدانند که میتوانند با رضایت کامل هفتهای چهل ساعت برای باقی عمرشان در آن رشته کار کنند.
امروزه بیش از پانصد رشته دانشگاهی وجود دارد، پس به دنبال رشتهای بگردید که وقتی در تصورات خود، شمای آیندتان مشغول انجام آن کار باشد با تمام وجود از این تصور لذت ببرید. اگر چنین رشتهای را یافتید به احتمال زیاد این رشته دانشگاهی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
University of Melbourne –
The Australian National University –
The University of Sydney –
The University of Queensland –
The University of Western Australia –
The University of Adelaide –
Monash University –
UNSW Australia –
هشت دانشگاه برتر تحقیقاتی استرالیا که با نام Group of Eight Universities-Go8 شامل این دانشگاهها هستند:
دکتر بکسلی به دانشآموزان توصیه میکند تا با نگاه کردن به شرایط و علایق خود، دانشگاهی مناسب برای خود را بیابند.
او میگوید: «آیا به دنبال تحصیلاتی میگردید که با شرایط زندگی و علاقهمندیهای شما سازگار باشد؟ یا میزان خروجی تحقیقاتی و کلاس کار دانشگاه برای شما مهم است؟ آیا میخواهید در فعالیتهای ورزشی، هنری و خبری دانشگاهی نیز فعال باشید؟ آیا به دنبال این میگردید که تواناییهای فعلی خود را توسعه دهید و به دنبال تجربههای تازه هستید؟»
او اضافه میکند: «آیا میخواهید واقعا کارهای مورد علاقه خود را انجام دهید؟ یا میخواهید تنها به آنها فکر کنید؟ او توصیه میکند تا با یافتن و پرسیدن سوالهای درست به پاسخ مناسب خود برسید تا بتوانید با استفاده از آن دانشگاه مناسب برای خود را بیابید.»
دکتر نورتون، مدیر بخش تحصیلات تکمیلی موسسه گراتان (Grattan Institute) و دیوید کارول استرالیا، دانشجوی دکترای دانشگاه نیو ساوث ولز (New South Wales) در تحقیقی در سال ۲۰۱۴ از شرکت کنندگان در پژوهش پرسیدند که در کدام دانشگاه تحصیل کردهاند.
آنها میگویند نتیجه پژوهش نشان میدهد که تحصیل کنندگان در (Go8) تنها شش درصد بیشتر فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها درآمد دارند.
همچنین نتیجه تحقیقات نشان میدهد که دانشگاه محل تحصیل افراد تاثیر چندانی در شانس افراد برای یافتن شغل نداشته است.
در انتها که برای کسانی که به دنبال درآمدهای بالا براساس رشتههای تحصیلی خود هستند اشاره به این نکته حائز اهمیت است که، رشته تحصیلی غالباٌ مهمتر از دانشگاه محل تحصیل است.
در مصاحبههای شغلی همواره رشته تحصیلی سوال اول و دانشگاه محل تحصیل سوال دومی است که افراد باید به آن پاسخ دهند.
ترجمه از سایت abc.net